Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

KALKINMA VAKFI'NDAN İDİL'DE KADINLARA YÖNELİK PROJELER

 

24.3.2009 12:59:42

İdil İlçesinde Hizmet Vermeye Başlayan Türkiye Kalkınma Vakfı, İlçede Kadınlara Yönelik Çalışmalarını Sürdürüyor. Türkiye Kalkınma Vakfı İdil Şubesi, İdil Kaymakamlığı Ve İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin İşbirliği İle İlçede Yaklaşık 100 Kadına Hayatın Hemen Hemen Her Alanında Dersler Veriyor.

 

 

 İHA- İlçede çok önemli çalışmalara imza atan Türkiye Kalkınma Vakfı kadına yönelik geliştirme ve eğitim çalışmalarına Aşağı Mahalle'deki eski hudut taburunda başladı. Vakıf, burada halıcılık, kilimcilik, sepet örgücülüğü, çorap örme, tahta oymacılığı, iğne oyası, örgü gibi çalışmaların yanında sosyal hayata adapte olmak için genç kızlara uygulamalı eğitimler veriliyor.

26 halı tezgahının bulunduğu atölyede 52 kadın Hereke halılarını dokumaya çalışıyor. Bin düğüm için 1 TL paranın dokumacılara verildiğini söyleyen Türkiye Kalkınma Vakfı İdil yöneticisi Gülseren Aydemir, çalışmalarının çok iyi sürdüğünü ve kızların büyük bir çaba içinde olduğunu belirtti. Aydemir, "Şu anda halı dokuma tezgahlarımızda toplam 52 genç kızımız çalışmaktadır. Ücret olarak her ne kadar şimdilik az alsalar da ileride bu işi öğrendiklerinde daha çok para kazanacaklar ve evlerinin ekonomisine katkıda bulunup kendilerine de bir özgüven duyacaklardır. Bu bizim için çok önemli bir şeydir. Çünkü kendisine güvenen kadın, topluma da kendine de yarar sağlayacaktır.

Hem ekonomik hem sosyal alanda bölge kadınlarımızın çok zor şartlarda yaşadığına şahit olmaktayız. Kadınlarımızı bu tür durumlardan kurtarmak için Türkiye Kalkınma Vakfı olarak sosyal ve ekonomik alandan tutun eğitim ve öğretim alanına kadar yardımcı oluyoruz. Vakfımızın destekleri ile sürdürdüğümüz çeşitli kurslarımızda çalışan ve eğitim gören genç kızlarımızın sosyal hayatla daha çok barışık olmaları ve dünyaya ayak uydurmaları için ayda bir kereye mahsus moral günü düzenliyoruz. Bu moral gününde genç kızlarımız kendilerini ifade etmeye ve çevre edinmeye çalışırken bir nevi de sosyal hayata adapte olmayı öğreniyor.

Amacımız bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarıp işsizlere bir nebze de olsa iş kurmak ve değerlerimizin korunması için insanlarımızı bilgilendirip sahip oldukları değerleri onlara
göstermektir" diye konuştu.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber